Постанова НБУ №172
9) уповноважені банки мають право достроково повертати вклади, залучені в іноземній валюті за всіма типами договорів, та достроково погашати ощадні (депозитні) сертифікати, номіновані в іноземній валюті, у національній валюті за курсом купівлі іноземної валюти уповноваженого банку на день проведення операції.
тобто якщо банк захоче — може не дати заробити валютним вкладникам на курсовому раллі. НБУ не проти. Вам можуть замість принесених раніше зелених віддати гривню за курсом купівлі. За цю гривню прийдеться купувати зелені, але вже по курсу продажу. При нинішній маржі — точно опинитеся в мінусі.
До речі, треба подумати що значить ця двозначна фраза «мають право достроково повертати вклади»:
а) у разі дострокового рішення вкладника-можуть віддавати у гривнях?
чи
б) мають право віддавати усе достроково навіть без рішення вкладника (це якось не дуже вписується у Цивільний кодекс, адже дотримати вклад до завершення строку — це прямий обов’язок банку).
Походу что ЛикПей хочет просто заработать на конвертации,ссылается на "чинне законнодавство".Я узнавал в других банках,у их переводи работают без конвертации.
Думаю нужно делать другую валютную карту и подкреплять ее на свой Ликпей,тогда уже переводить в долларах.При таком варианте потери будут минимальны.Осталось выбрать банк где приемлемы проценты от поступления и снимании денег.(Может кто то уже знает,то посоветуйте.Буду очень благодарен.